Khamis, 6 Mei 2010

Tambah rezeki

putra phoenix maju setapak lagi..kali ini aku dan kawan kawan dapat tapak meniaga di depan jkkk selayang baru.tapak ini boleh meniaga waktu petang hingga ke malam sahaja.dengan modal yang sedikit kami pun mula meniaga...tapi nak meniaga apa ek?kata kawan aku. tak kan nak buat gerai tom yam. so aku cakap kita buat cara lain.. iaitu gerai claypot dan sizzling. tapi kita masak macam macam la. mee goreng, magge sup/goreng, nasi goreng kampung, mee goreng dll.member aku semua setuju..sambil tu buat air sekali.

so kami pun mula la meniaga. mula-mula rasa teruja juga ialah mana tahu tak laku plak..ada pelanggan tertanya-tanya apa tu clypot?
clypot ni ialah sejenis sup dan menggunakan mee kering iaitu yee mee serta nasi clypot.selalu kita boleh jumpa kat tesco atau gaints .sama la dengan sizzling. masa pun berlalu.ramai pulak yang suka sizzling yang aku buat. ada pelanggan cakap senang la tak payah gi tesco lagi..nak sizzling kat selayang dah ada..terima kasih semua pelanggan kami..yang the best sekali pelanggan yang dah buat treatment lintah semua singgah ke warung kami..setelah lama tunggu buat terapi..apa lagi perut lapar la..aku cuma nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua kawan-kawan dan pelanggan di selayang baru..amin

Tiada ulasan:

Catat Ulasan