Khamis, 31 Mac 2011

process nyah bakteria lintah


pada hakikatnya terapi lintah diketahui boleh membantu merawat perbagai masalah kesihatan membabitkan salur darah, sendi , kulit mahupun penyakit lebih kronik seperti kanser payudara, jantung, kencing manis, bisul, bengkak, resdung, jerawat serta kulit yang bermasalah.

orang ramai di nasihatkan berhati-hati kerana rawatan di beri oleh pengamal tidak terlatih boleh memburukan kesihatan.

rawatan alternatif menggunakan lintah hidup sebenarnya sudah lama diamalkan di luar negara. tetapi ia hanya boleh di lakukan selepas lintah itu menjalani proses nyah bakteria bagi menjamin keselamatan pesakit.


pengamal perlu tahu lokasi tepat pada badan untuk meletakkan lintah dan antara golongan yang tidak boleh diberikan rawatan ialah wanita yang sedang hamil, haid, penghidap pneumonia atau yang baru menjalani rawatan kanser payudara( pembedahan dan selepas menjalani kemoterapi ).

justeru pengamal perubatan alternatif perlu menjalani latihan supaya dapat memberi rawatan yang terbaik buat para pesakit. terapi lintah memang di yakini dapat membantu merawat perbagai penyakit termasuk artritis( sakit sendi ) sakit belakang dan leher, mata dan telinga, kulit dan penyakit membabitkan salur darah seperti kanser payaudara, sakit jantung, strok dan kencing manis kronik. lebih unik lagi terapi lintah hidup di ibaratkan seperti pembedahan tanpa pisau, kerana lintah menghisap darah kotor atau sel kanser daripada badan pesakit dan lintah menghasilkan enzim yang sangat baik untuk proses pemulihan. p/s: cuba renungkan sejenak.. wanita mengeluarkan darah kotor melalui haid, bagaimana pula lelaki?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan