Jumaat, 27 Mei 2011

Terapi Lintah Sembuhkan Penyakit Berat

Lintah binatang yang cukup ditakuti. Tapi jangan takut, kerana lintah mempunyai khasiat yang sangat bererti untuk mengubatipenyakit seperti diabetes, jantung, migrain, saraf tersepit, sinusitis, cedera otot dan penyakit darah kotor.
Penyakit yang paling banyak disembuhkan dengan terapi lintah ini adalah penyakit jantung koroner, gagal jantung, kebocoran jantung, pembengkakan jantung dan
migrain.

"Lintah dapat meregenerasi saraf yang mati sehingga terapi ini sangat bagus untuk merawati penyakit saraf dan kardiovaskuler,

Lintah yang dipergunakan untuk terapi ini adalah lintah jenis Medicinalis yang berasal dari hutan atau sungai di malaysia, kerana lintah ini masih liar, sedangkan lintah yang terdapat di sawah ataupun lumpur sudah tidak berapa baik kerana tercemar racun serta mendapan racun . Boleh juga menggunakan lintah Medicinalis yang telah diternakkan.

Pada terapi ini prosesnya adalah dengan meletakkan lintah di titik-titik yang menjadi pusat penyakit tersebut selama setengah sampai satu jam, lalu lintah tersebut dilepaskan pada pesakit tersebut sambil di kawal selia.

Pada saat lintah tersebut dilekatkan, maka lintah akan mengeluarkan lendir yang berguna untuk meregenerasi saraf, mengeluarkan darah kotor dan menyembuhkan
penyakit, dalam hal ini tidak ada minyak lintah kerana 99% tubuh lintah terdiri dari air atau lendir.

"Biasanya untuk pesakit jantung boleh sembuh secara total dengan 16 kali terapi sedangkan untuk migrain sebanyak 8 kali terapi, namun pesakit akan merasa lebih baik setelah 3-4 kali terapi.

Selain penyakit tersebut, terapi lintah ini juga boleh menyembuhkan kancer namun kekerapan rawatan hendaklah di buat lebih lama lagi, penyembuhan boleh mencapai berbulan-bulan bergantung dari keadaan penyakit kanser tersebut.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan